CELE MAI FRECVENTE ÎĂNTREBĂRI

Am creat o listă de răspunsuri la întrebările cel mai frecvent puse, referitoare la programul nostru. Întrebările au fost împărțite în categorii tematice. În caz dacă aveți îndoieli în legătură cu programul nostru, verificați dacă răspunsul la întrebarea Dvs., se găsește pe subpagina dată.

1. Norme generale și înregistrarea

Participant la FILTRON BENEFIT PROGRAM 2017 poate deveni orice persoană fizică şi juridică care își desfășoară activitatea economică și care cumpără filtre de marcă FILTRON la distribuitorii specificaţi în lista afişată pe site-ul www.Moldova.filtron.eu. În program sunt evidențiate, în mod exclusiv, doar achizițiile nete.
Partenerii programului nostru sunt, în mod exclusiv, furnizorii enumerați în lista programului.
Valorile cumpărăturilor Dvs., realizate la furnizorii, care nu sunt parteneri ai programului nostru, nu vor fi evidenționate în FILTRON BENEFIT PROGRAM 2017.
Acest lucru depinde de circumstanțe:
Da, în cazul în care fiecare din aceste puncte constituie o entitate economică individuală înregistrată separat şi posedă numărul unic CIF.
Nu, dacă aceste puncte sunt doar locuri diferite de desfășurare a activității, dar formal, activitatea economică este desfășurată în cadrul unei unități economice – un singur număr CIF.
Da, dar pentru fiecare firmă se necesită înregistrarea cu utilizarea diferitor adrese de e-mail
(nu pot exista două adrese identice de e-mail atribuite diferitor participanți ai programului).
Din păcate, nu. Firmele specificate în lista de pe pagina de internet, şi care figurează în calitate de „Furnizori”,
nu pot participa la FILTRON BENEFIT PROGRAM 2017.

2. Rezultatele de cumpărături

Da. Este de ajuns, că în mod corect, veți înregistra firma Dvs., și ne veți indica furnizorii, la care cumpărați filtrele FILTRON. Rezultatul cumpărăturilor Dvs., fiind suma rezultatelor furnizate de către furnizorii indicați de Dvs., va apărea în mod automat în contul Dvs., în prima săptămână a fiecărei luni după înregistrarea Dvs.
Rezultatele cumpărăturilor de la furnizorul dat, vor fi evidențiate de la începutul lunii, în care acest furnizor a fost indicat de către participantul programului în profilul său.
În prima săptămână a fiecărei luni, vom actualiza în mod automat valoarea cumpărăturilor Dvs., din luna precedentă. Pe subpagina "Statutul importului", puteți verifica statutul de import a datelor de la distribuitorii individuali a filtrelor FILTRON.
Da, puteți adăuga la lista Dvs., de furnizori un furnizor suplimentar. Este de ajuns să vă logaţi la program și pe subpagina "Editare cont" să adaugaţi un furnizor nou de filtre FILTRON.
Nu există limite în ceea ce priveşte valoareacumpărăturilor înregistrate. În contul participantului la promoţie este evidențiată valoarea reală netă a cumpărărilor de filtre FILTRON realizate la furnizorii indicați de către participant.

3. Premii

Premiile sunt strâns legate de valoarea netă a cumpărăturilor de filtre FILTRON, realizate de Dvs. Cu cât mai mare va fi valoare cumpărăturilor înregistrate în contul Participantului, cu atât mai ridicat va fi pragul de cumpărături atins de Participant, și cu atât mai multe puncte vor putea fi schimbate pe premii. Cu cât cheltuiți mai mult, cu atât mai mult primiți.
Premiile vor putea fi selectate din Catalogul de Premii după încheierea duratei programului și publicarea clasamentului final, şi anume, de la 11 până la 17 septembrie 2017. Comandarea premiilor va fi posibilă,
în mod exclusiv, doar în profilul Participantului în secțiunea Catalogul de Premii.
Toate premiile vor fi trimise prin poștă sau prin firma de curierat după încheierea programului.
În acest an, premiile principale sunt, una din cele 10 călătorii pentru o persoană în România.
Premiile principale vor fi recunoscute pe baza unui ranking descendent creat și, în același timp, după atingerea pragului minim de cumpărături. Organizatorul va emite un cupon corespunzător, care autorizează Participantul la beneficierea premiului principal.

4. Întrebări și reclamații

Reclamaţiile referitoare la valoarea cumpărăturilor prezentate pe subpagina "Cumpărăturile mele" pot fi depuse prin intermediul formularului disponibil după clicarea pictogramei , care este afişată la fiecare valoare. Reclamaţiile pot fi depuse nu mai târziu decât până la sfârșitul lunii pentru valoarea din luna precedentă. De exemplu: dacă valoarea greșită se referă la cumpărăturile din luna aprilie, atunci reclamaţiile cu privire la această valoare pot fi depuse cel mai târziu până la 31 mai 2017. O excepție o constituie depunerea reclamației pentru luna iulie, care urmează să fie depusă până la 09 august 2017.
Nu aveți încă un cont?

Înregistrarea durează doar câteva minute!

Înregistrează-te
La noi regulile sunt simple!

Intrați, verificați și câștigați cu noi

Regulile programului